Foto tapete

Želite sobu kao sa Pinteresta ili iz modernog časopisa, brzo i bez mnogo ulaganja? Rešenje su foto tapete!

One nikada ne izlaze iz trenda, a dizajneri enterijera ih obožavaju i uvek preporučuju. Multipraktične su i primenjive u svim vrstama prostorija. Brzo se postavljaju, lako održavaju, a u dekorativnosti su nenadmašive.

Bilo koji motiv u bilo kojoj dimenziji i obliku može krasiti vaš zid zahvaljujući foto tapetama po meri. One mogu biti u obliku trake, rolne za veće površine ili kao samolepljive nalepnice.

Foto tapete su zidne tapete koje se postavljaju na zid ili drugu površinu enterijera. Nazivaju se još i zidni murali, dizajnerske tapete, wallart foto tapete i dekorativne tapete.

Da li je to ono što može da potpuno promeni ambijent, atmosferu i izgled spavaće, dnevne, radne sobe, kupatila, hodnika, kuhinje ili trpezarije? Po svemu sudeći jeste, jer pored vizuelnog i estetskog momenta, tu je i praktična ušteda troškova za pokrivanje nesavršenosti i rupa u zidu, kao i za heophodno krečenje i održavanje zidova. Osim toga, foto tapete se mogu postaviti i na vrata, ormane i druge pogodne površine. To je još jedan dodatni vid upotrebe kojim se može osvežiti postojeći nameštaj i stolarija.

Bez obzira na raspored nameštaja, odnos i veličinu zidova u prostoriji foto tapete je moguće izraditi u dimenzijama prilagođenim veličini i obliku zida ili plafona. Imamo sve vrste foto tapeta u ponudi: PVC mat ili sjajne, vodoperive, papirne, reljefne ili glatke, teksturne, sa 3D efektom, sa dodatnim laminiranjem foto tapeta za bolju zaštitu tapeta.

Motivi, slike i teksture na foto tapetama mogu biti iz naše velike ponude, a možemo i zajedno kreirati originalni dezen i izgled tapete. Pored uvek popularnih dečijih foto tapeta, sve više se pojavljuju foto tapete sa motivima prirode, otvorenog prostora i  3D efektima dubine i vizuelnog proširivanja prostora. Toliko su realistične, pa treba paziti da čovek stvarno ne poveruje da može da uđe u ambijent.

Lepljenje i montaža foto tapeta

Montaža i spajanje foto tapeta se vrši odgovarajućim tehnikama, zatezanjem ili lepljenjem tako da se stvara utisak da su tapete odštampane i postavljene iz jednog dela. Ubrzo nakon postavljanja foto tapeta u vašim prostorijama, one su spremne za upotrebu i mogu nesmetano da se brišu ili peru.

Dečije tapete

Zamislite lice svog mališana kada na zidu ugleda lik svog omiljenog junaka…Neprocenjivo! Proveren put do širokog dečijeg osmeha su dečije tapete. Sa motivima crtanih junaka, životinjskog i biljnog sveta, igračaka, igre, plesa, sporta, atlasa i neba mogu da pretvore dečiju sobu u posebnu oazu mašte i dečije igre.

Teksturne tapete

Foto tapete kojima se diskretno ukrašava i stvara moderna ili tradicionalna atmosfera u prostoriji su teksturne tapete. Teksture mogu biti mermer, mramor, cigla, kamen, stena, kristal, staklo, drvo, bambus, kocke od betona ili stiropora, saće, trava, tkanina, „vintage“, nebo i more. Mogu biti hrapave ili glatke, mat ili sa sjajem.

Dizajnerske tapete

Sve popularnije su dizajnerske tapete koje suptilno i umetnički ukrašavaju dnevnu sobu, spavaću sobu ili drugu prostoriju. Pored mogućnosti prikaza postojećeg umetničkog dela, na raspolaganju su i prikazi prirode, neba, Sunca, Meseca, starinskih i modernih motiva, apstraktnih i realističnih oblika. Posebno su pogodne za umetnički atelje, kulturnu ustanovu, ljude koji naginju umetničkom izražavanju ili rade u kreativnoj grani privrede.

3D tapete

3D tapete su poslednjih godina u vrhu popularnosti kada su u pitanju foto tapete. To su tapete koje daju efekat multidimenzionalnosti slike, odnosno pored širine i visine stiče se utisak dubine. Na taj način je moguće prikazati različite oblike, tela i stvari koje se čine kao da se stvarno nalaze u prostoriji.

Posebna vrsta ovih tapeta su prostorne tapete koje vizuelno povećavaju prostor i daju utisak perspektive. To mogu biti otvoreni ili zatvoreni prostori, urbanog ili ruralnog tipa, sa potpuno tehnološkim motivima ili sa potpuno prirodnim ambijentom. U svakom slučaju su naročito pogodne za male prostorije i prostorije sa manje izvora prirodne svetlosti.

Baš sve što poželite može krasiti vaš prostor jer tu su foto tapete po meri iz štamparije „Elastični plafoni LUX“. Sve što treba je da nas pozovete i izaberete željeni motiv, ostalo prepustite našem iskusnom timu. Dizajn, štampanje, distribucija i lepljenje tapeta – sve na jednom mestu.