Elastični plafoni za uređenje dečije sobe

Zamislite samo izraz lica deteta kada na plafonu svoje sobe ugleda omiljenog crtanog ili junaka iz igrice, muzičkog ili sportskog idola, nebo, zvezde, planete…

Neprocenjivo.

Uređenje dečije sobe uglavnom je veliki izazov i zadaje glavobolje roditeljima, jer deca brzo prerastu trenutni dizajn, a potrebno je da njihov prostor raste sa njima, odnosno prati ih u psiho-fizičkom razvoju.

Zato su elastični plafoni sjajan izbor, najbrži i najefektniji način dekorisanja prostora za decu. Postavljaju se brzo i bez nereda, pa samo za jedan dan možete potpuno izmeniti izgled dečije sobe i prilagoditi ga uzrastu, potrebama i željama deteta.

Elastični plafoni su specijalna vrsta spuštenih dekorativnih plafona, nastali kao proizvod najnovijih tehnologija i kreativnosti.

Naš tim dizajnera i majstora svaku vašu ideju ili želju mališana pretvoriće u jedinstvenu dekoraciju.

Uz to, elastični plafoni izrađeni su od trajnog, neškodljivog materijala, ne zadržavaju vlagu, buđ, mikrobe, insekte i jednostavno se održavaju.

Kombinacijom elastičnih plafona sa dekorativnom rasvetom dobijaju se autentična vizuelna dizajnerska rešenja, od jednostavnih do veoma složenih, koja će obožavati i deca i roditelji.

Dečija soba ima bitnu ulogu u odrastanju mališana

Dečija soba je mesto gde se mašta, uči, sanja, istražuje, raste, grade prijateljstva, pomeraju lične granice. Tu se mašta oslobađa i leti na krilima kreativnosti.

Pitajte bilo kog dečijeg psihologa i reći će vam koliko je važno da dete ima svoj lični kutak u domu. Utočište koje može nazvati samo svojim.

Od najranijeg uzrasta deca grade osećaj nezavisnosti i doživljaj „sebe“ u svetu. Najbolje što možete da uradite za njih je da im priuštite lični prostor, mogućnost da zatvore vrata spoljnom svetu i uđu u svoj mali kosmos.

Dekorativni elastični plafoni omogućavaju da od svakog prostora kreirate personalizovani kutak za vašeg mališana. Za samo jedan dan bezličan prostor pretvara se u maštaonicu i igraonicu.

Neka nebo, zvezde, cveće ili omiljeni junaci budu deo njihovog sveta. U kombinaciji sa rasvetom i 3D modelingom svaki prostor postaje interaktivan i zabavan. Izaberite iz širokog asortimana boja, dezena i formi ili sami predložite ideju za motiv.

Boje i dezeni mogu vizuelno smanjiti ili povećati prostoriju, a svakako pri izboru boje i ilustracija za dekorisanje dečije sobe najpre bi trebalo uzeti u obzir senzibilitet i želje mališana.

A kada su deca u pitanju, mi uvek na prvo mesto stavljamo zdravlje i bezbednost.

Elastični plafoni - Dečije sobe

Zašto je elastični plafon idealan izbor za dekoraciju dečije sobe

Elastični plafoni izrađeni su od neškodljivog materijala. To je ispitana i testirana netoksična PVC folija na koju se specijalnim procesom štampaju motivi.

„Elastični plafoni“ Loznica poseduju sve neophodne sertifikate o ispravnosti i bezbednosti materijala od kojeg se prave dekorativni elastični plafoni.

Iako je folija od koje se prave elastični plafoni izuzetno tanka i lagana, ona je vrlo izdržljiva i trajna.

Elastični plafoni su pouzdani i bezbedni u slučaju požara ili poplave sa gornjih etaža. Ukoliko dođe do požara, oni ne gore i ne šire vatru, već se tope ne emitujući opasan dim i isparenja.

Curenja i poplave sa gornjih spratova nisu retka pojava, nažalost. Ako do toga dođe, elastični plafon ne propušta, već sakuplja vodu, do 150l/m2. Jednostavnim ispuštanjem vode kroz crevo, plafon se vraća u prvobitan oblik, ne zahtevajući nikakve adaptacije i popravke.

Elastični plafon dečijoj sobi pruža odličnu akustičnu i toplotni izolaciju. Pored toga što sprečava prodor buke, vazdušni sloj između membrane i plafona je odličan energo-izolator koji zimi čuva toplotu u prostoriji, a leti sprečava pregrevanje.

Spušteni elastični plafoni ne zadržavaju kondenzaciju i vlagu, pa ne morate strahovati od fleka i opasne buđi koja može izazvati zdravstvene probleme kod dece. Oni odbijaju insekte i deluju antistatično, što znači da nema skupljanja prašine i alergena.

Brza montaža i lako održavanje

Brza montaža je jedna od karakteristika elastičnih plafona zbog koje ih podjednako vole i korisnici i majstori.

Elastični plafoni se ugrađuju za jedan dan i to bez prašine, nereda, prljanja i oštećenja zidova, podova i nameštaja. Proces postavljanja elastičnih plafona je jednostavan: izaberete dezen, u našoj štampariji on se odštampa na PVC foliju, za šta je potreban najčešće jedan dan, što zavisi od dimenzija površine. Folija se navlači na prethodno pripremljen aluminijumski ram po dimenzijama plafona i tako montira.

To znači i da plafonsku površinu ne morate prethodno pripremati za završnu dekoraciju, a elastični plafon efikasno će sakriti sve tragove instalacija i nedostatke na zidu. Rezultat je idealno ravan plafon u željenoj boji, sa ilustracijom i završnim efektom koji može biti mat, sjajan ili satenski.

Elastični plafoni se lako održavaju, što je posebno važno u prostorijama u kojima borave deca. Krpa i sredstvo za čišćenje stakla koje poprskate na površinu dovoljni su za besprekornu higijenu. Imaju antimikrobna svojstva, što je posebno važno u vreme sezonskih infekcija.

Oni ne upijaju mirise i zadržavaju fleke, pa će ostati nepromenjenog izgleda sve dok ga ne zamenite.

Elastični plafoni su izdržljivi i traju godinama. Proizvođači daju 10 godina garancije na materijal, ali iskustvo nam potvrđuje da mogu trajati i mnogo duže.

Elastični plafoni - Dečije sobe

Izbor rasvete u dečijoj sobi

Dečija soba je mesto u kojoj dete provodi najveći deo dana, pa je idealno da ima što više kvalitetne, odnosno prirodne svetlosti. Dobro osvetljenje je veoma važno za postizanje zdrave i podsticajne atmosfere u dečijem kutku.

Elastični plafoni su dizajnersko rešenje koje se odlično kombinuje sa različitim vidovima osvetljanja i dekorativne rasvete.

LED ili RGB rasveta u kombinaciji sa raznolikim dezenima, ilustracijama, gipsarskim radovima ili 3D modelingom daje neograničene mogućnosti u kreativnom uređenju dečije sobe.

LED sijalice, pored izrazite dekorativnosti su i najbezbedniji izbor za osvetljenje dečije sobe, pri čemu je kvalitet svetla vrlo sličan prirodnom. LED rasveta troši vrlo malo električne energije, minimalno se zagreva, nema UV zračenja, malih je dimenzija i različitih oblika, nije lako lomljiva i ima izuzetno dug vek trajanja, čak i do 100.000 radnih sati.

Tako, montiranjem velikog broja traka koje provode LED svetla možemo napraviti efekat noćnog neba punog treperavih zvezda. Zvezdano nebo je vrlo tražen dizajn za dečiju sobu. Danju, to je vedro nebo sa oblacima ili kosmos ispunjen nebeskim telima i zvezdama koji noću svetle, čineći ceo ambijent živim i interaktivnim.

Za bebe i mlađi uzrast preporuka su bezbedne lampe sa blagim osvetljenjem. Jaka rasveta može delovati iritirajuće i ometati dečji san. Lampe se postavljaju blizu kreveca, u kutku sobe gde beba provodi najviše vremena.

Kako deca rastu, u predškolskom uzrastu osvetljenje je najbolje postaviti na sredinu plafona, jer oni najviše vremena provode u igri na podu.

U sobi za školarce, osvetljenje se fokusira oko radnog stola i fotelje za čitanje.

Kako izabrati boju i dezen za uređenje dečije sobe

Dečija soba trebalo bi da prati i stimuliše psiho-fizičku fazu razvoja u kojoj se dete nalazi. Uređenje sobe za dete značajno utiče na pravilan razvoj mališana, podstiče i formira kongnitivne i kreativne sposobnosti i talente.

Tematski motivi iz crtaća, bajki, igrica ili imitacije unutrašnjosti brodića, auta, zamka, džungle ili čitavog kosmosa rasplamasaće maštu i učiniti da se dete oseća posebno i prijatno igrajući se samostalno ili sa drugarima.

Elastični plafoni mogu u stopu da isprate sva dizajnerska rešenja i pretvore dečiju sobu u omiljeni kutak. Štampane folije mogu se montirati pored plafona i na zidove kao tapete, čime se kreativne mogućnosti povećavaju.

Za bebe najbolje je izabrati blage, pastelne i svetle tonove pri čemu će samo neki od detalja privlačiti pažnju kada je dete budno i želi da se igra.

Predškolci su najaktivniji, pravi su avanturisti, pa se u dizajnu eneterijera za ovaj uzrast podrazumeva šareni kolorit. To je doba u kojem se znanja brzo usvajaju, mašta i kreativnost su na maksimalnom nivou, pa se time treba voditi i kod dizajna dečije sobe. Boje, oblici, ilustracije mogu im pomoći kod usvajanja znanja, navika i odgovornosti. Uz pomoć elastičnih plafona mogu postati deo omiljene crtane družine ili scenografije neke knjige.

Frozen, Patrolne šape ili drugi animirani likovi na zidu sobe mogu postati aktivni pratilac dečijeg odrastanja.

Školarci i tinejdžeri bi trebalo da imaju umirujući kutak sa kvalitetnom rasvetom za učenje i školske obaveze, kao i deo gde se odmaraju, igraju i druže. Možete ih već uključiti i konsultovati oko boja, dezena i ilustracija koje će krasiti njihov deo doma.

Uključite decu u izbor dizajna sobe

Podrazumeva se da roditelji uvek znaju šta je najbolje za njihovo dete.

Ipak, naš savet kao iskusnih majstora i dizajnera, ali i roditelja, je da dozvolite i deci da donesu neke odluke vezane za uređenje njihove sobe. Važno je da prostor namenjen njima bude funkcionalan i praktičan, ali je još važnije da se u njemu dobro osećaju.

Uređenje dečije sobe često može da bude zabavan zajednički projekat roditelja i deteta, ali je pored estetskih elemenata, neophodno zadovoljiti i kriterijume interaktvnosti i bezbednosti deteta.

Baš zato je dekorisanje dečije sobe pomoću elastičnih plafona spoj maštovitosti, praktičnosti i avanture koja odiše zabavom.

Obradujte svoje dete, dekorativni ili 3D elastični plafon je idealan poklon. Ugradnja traje samo jedan dan. Kontaktirajte nas, garantujemo širok i zadovoljan osmeh.