Elastični plafoni – cenovnik

Cenovnik sadrži cene za paket elastičnog plafona u formi štampa, jednobojnu foliju, LED rasvetu.

Paket elastičnog plafona sadrži:

  • PVC foliju koja je obrađena po meri vaše prostorije ili po meri datog oblika noseće lajsne
  • završnu lajsnu.

Cena jednobojnih folija u lak i mat formi kreće se od 20 do 30 evra po m2 sa ugradnjom. Naravno u skladu sa dogovorom i na osnovu kvadrature i oblika prostorije cena se koriguje.

Cena jednoličnog neba – štampa iz rolne (oblaci se ponavljaju na svakih 1,5m) je 22 do 25 evra po m2 sa ugradnjom.

Cena paketa zvezdanog neba se određuje u zavisnosti od marke modula optičkih vlakana koji se ugrađuje (u ponudi imamo pakete od 100, 150 i 250 evra), od površine u koju se ugrađuju vlakna (optimalna površina koju jedan paket od 150 vlakana pokriva je 8m2). U cenu se uračunava i površina platna koja se ugrađuje (u zavisnosti da li je štampa ili jednobojna folija).

Cena crne galaktike (crna folija koja u sebi sadrži svetlucave elemente koji u dodiru sa svetlosti daju preliv svih boja) je od 22 do 25 evra po m2 sa ugradnjom.

Cena forme štampa (podrazumeva štampu po vašoj želji, vi birate fotografiju u visokoj rezoluciji, ili iz naše galerije ili ovlašćenih sajtova) je od 40 do 45 evra po m2 sa ugradnjom. Naravno, cena se koriguje po kvadraturi i obliku prostorije.

LED rasveta se postavlja u zavisnosti od vaših prohteva. Da li želite da vaša površina koju pokriva elastični plafon bude osvetljena kao stalno svetlo (cela površina plafona je osvetljena) ili želite da bude ambijentalno (traka se postavlja po obimu oblika, prostorije). Paket LED rasvete sadrži aluminijumski profil ili aluminijumsku traku na koju se lepi LED traka, trafoi (kineski, turski ili američki, u zavisnosti od potrebe klijenta). Razlikuju se po ceni i kvalitetu, celokupnom kabliranju, spajanju i lemljenju spojeva.

Cena LED rasvete se deli na tri dela i računa se po dužnom metru.

  1. Bela svetlost (16 nijansi bele) jačine 7,2w; 10,8w; 14,4w. Cena od 8 do 10 evra u zavisnosti od dužine postavljene trake.
  2. RGB (LED traka u boji) jačine 7,2w; 14,4w. Cena od 10 do12 evra u zavisnosti od dužine postavljene trake.
  3. RGBW (LED traka u boji sa dodatkom bele svetlosti) jačina 7,2w; 14,4w. Cena od 12 do14 evra u zavisnosti od dužine postavljene trake.

U zavisnosti od želje klijenta u našoj ponudi imamo razne vrste završne lajsne (PVC, ALU, mesing, gumene). Cena se određuje na osnovu količine i vrste lajsne koja se ugrađuje.

Folije koje mi imamo na stanju su holandske, nemačke, belgijske i kineske. Takodje posedujemo sertifikat CE za Evropsku uniju (sadrži protivpožarni i sanitarni sertifikat).

Garancija na ugrađene plafone je 2 godine (garancija na materijal koji daje proizvođač je 10 godina).

U garanciju plafona spada naše održavanje rasvete, menjanje i saniranje plafona, ako je problem do nas.

Takođe garancija na rasvetu je od 1-3 godine, u zavisnosti od proizvođača.

Rok ugradnje plafona je 1-2 dana. Rok ugradnje se odredjuje po dogovoru obe strane.

Način plaćanja se odredjuje po dogovoru obe strane.

Šta bi trebalo da znate o elastičnim plafonima

Elastični plafon je moderan i atraktivan element enterijera, koji se izrađuje od postojanog ekološkog i energetski efikasnog materijala. Idealno je rešenje za  sve vrste enterijera. Elastični plafon je zapravo čvrsta, vodootporna PVC folija, koja se specijalnim postupkom navlači na pripremljenu konstrukciju i montira na plafon. Rastegljivi plafoni su izuzetno dekorativni i specijalnim postupkom štampe možete dobiti unikatan plafon u boji, sa mat ili sjajnim efektom i sa motivima po želji. Kombinovanjem sa LED rasvetom i ostalim elementima unutrašnje dekoracije dobija se neograničen broj dizajnerskih rešenja.

PVC folija od koje se izrađuju elastični plafoni je testirana i ispunjava sve zdravstvene i bezbednosne standarde. Netoksična je i ocenjena je prema Evropskim standardima euro-klase B-s1, u skladu sa EN 13501.1 evivalentom u Velikoj Britaniji klasi “O”, za šta imamo sve neophodne sertifikate. Ne dozvoljava sakupljanje vlage i buđi, ima antimikrobna svojstva i zato se često koristi u ordinacijama i klinikama. U slučaju požara, ne gori, nego se topi i ne emituje štetna isparenja.

Debljina elastičnog plafona je 0,27-0,28mm. Iako izuzetno tanak i lagan, folije od kojih se izrađuju dekorativni rastegljivi plafoni su jake, izdržljive i vrlo postojane. U nepromenjenom obliku ostaju i preko 10 godina, što proizvođači i garantuju. Maksimalna širina materijala za štampu je 360cm, a za jednobojna platna 600cm.

Možete izabrati jednobojni dezen, lak, mat i saten efekat, štampane motive po želji, zvezdano nebo ili translucentnu formu.

Elastični plafoni oduzimaju 3cm od visine plafona. Ukoliko izaberete Translucentni plafon sa rasvetom, on se ugrađuje ispod LED traka i oduzima 15cm od visine plafona.

Montirana membrana odvaja sloj vazduha, čime se dobija vazdušno jastuče. Ovaj sloj topotno izoluje prostorije i smanjuje gubitak toplote u zimskom periodu, a tokom leta ne propušta toplotu. Takođe, ova membrana efikasno štiti od prodora buke.

Materijal od kojeg se proizvode elastični plafoni pruža sigurnu zaštitu od poplava sa gornjih spratova tako što zadržava do 150l/m2 vode. Takođe, ne upijaju vlagu i nema kondenzacije, pa su idealni za zatvorene bazene, saune i SPA centre.

Montaža elastičnih plafona obavlja se brzo, uglavnom traje 1 dan. Uz to nema prašine, otpada, prljanja i oštećenja zidova, podova i nameštaja.